Boekpresentatie Slimme Pim 1 – Nerd Alert! Kom ook!

fbomslag

Groot nieuws! Op de boekenbeurs in Antwerpen wordt op 31 oktober het allereerste stripboek van Slimme Pim, getekend en geschreven door Aimée de Jongh, gepresenteerd. Kom ook, laat je boekje signeren en bezoek tegelijkertijd de fantastische boekenbeurs!

Pim is een jongetje van 10 jaar, en hij is superslim. Zijn uitvindingen maken het leven een stuk makkelijker, tenminste, als ze werken… Kan Pim zijn drukke uitvindersbestaan combineren met de basisschool? En wat zijn toch die vlinders in zijn buik? De korte stripjes worden afgewisseld met proefjes, uitvindersverhalen en spelletjes.
De strip verschijnt sinds 2007 twee keer per maand in de Vlaamse jeugdkrant KITS. Dit boekje is een bundeling van de strips die Aimée maakte van 2007 t/m 2015. De strip is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Aimée de Jongh (1988) maakte met Slimme Pim in 2007 haar eerste professionele krantenstrip, toen ze nog maar net 18 jaar was. Dit was het startpunt van haar carrière als striptekenaar. Acht jaar later heeft Aimée maar liefst 10 stripseries op haar naam staan, een graphic novel, twee animatiefilms, vijf kinderboeken en verschijnt ze zelfs dagelijks in de forenzenkrant Metro.

Het boekje is opgedragen aan Pieter van Oudheusden, die Aimée in 2007 aan de redactie voordroeg.

De boekpresentatie bestaat uit een kijkje achter de schermen van de tekenares, een overzicht van Pim’s vele uitvindingen, een spannende kwis voor echte nerds en een signeersessie.

uitnodiging

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s